![]() |
Lakrids og hindbær marengs |
4 bæger past. æggehvider, 4½ dl. sukker,1 tsk. vanilleessens, saft fra ½ citron, 2 spsk. lufttørret lakridspulver (ikke lakridsrodspulver) 1 spsk. vand (til hindbær 2 spsk. tørret hindbær).
Tænd ovnen på 150 grader varmluft og beklæd 2 bradepander med bagepapir.
Kom hvider,saft og vanilleessens i en rustfri skål, varm marengsen op til 60-65 grader i vandbad til alle sukkerkrystaller er smeltet. Tag skålen af varmen og pisk til massen er afkølet, hvid, blank og stiv.
Bland lakridspulveret (eller hindbær) med vand og hæld det ned i massen. Rør gangske let et par gange så lakridssaften/hindbær blot fordeles en smule men stadig marmorerer i den hvide marengsmasse.
Sæt marengsene på bageplade som store skefulde.
Sæt ovnenes temperatur på 100 grader og sæt marengsene ind i ovnen. Bag dem 1 time og lad dem stå i ovnen til de er helt kolde, lægges i lufttæt beholder hvis de ikke skal spises med det samme.
![]() |
Lakrids marengs skåret over |
![]() |
Hindbær marengs skåret over |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar