Translate

tirsdag den 17. april 2012

Tiramisu


Tiramisu
Ingredienser:
·         5 dl brygget kaffe/espresso
·         140 g flormelis
·         6 sp. ske kaffelikør
·         4 æggeblommer fra store æg.
·         450 g. mascarpone
·         2 sp. ske sød marsala
·         2,5 dl. piskefløde
·         48 ladyfingers (kan købes i supermarkedet etc.)
·         55 g. kakaopulver
Fremgangsmåde:
Hæld kaffen, ¾ af flormelisen og ¼ af kaffelikøren i en gryde og varm det op ved middel varme. Pisk i 3-4 minutter, indtil sukkeret er opløst og har en siruplignende konsistens. Tag derefter gryden af varmen og lad sukkermassen køle af.
Hæld æggeblommer, mascarpone, marsala og det resterende flormelis og kaffelikør i en skål og pisk i ca. 7 minutter ved middel styrke, indtil massen er let og luftig (Brug enten en håndmixer eller en køkkenmaskine).
Hæld piskefløden i en anden skål og pisk det stift. Rør derefter flødeskummet sammen med marsala-massen med rolige bevægelser.
Tag hver ladyfinger og dyb dem i kaffe/sukkermassen og læg dem på rad og række i et fad (et godt tip er at lægge de samme rækker i hvert lag, f.eks. 3 rækker af 7 ladyfingers i hvert lag). Fordel et lag af flødeskumsmassen over laget med ladyfingers og drys derefter et tyndt lag kakaopulver over. Foretag samme procedure med de næste lag, indtil der ikke er flere ladyfingers tilbage. Sørg for at det øverste lag er af flødeskumsmasse.
Drys det sidste kakaopulver på og dæk fadet til med husholdningsfilm. Stil fadet i køleskabet i mindst 2 timer (det kan holde sig i ca. 3 dage inden servering). Server tiramisuen i små glasskåle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar