Translate

mandag den 2. april 2012

Flødeboller med rødbedeskum (opskrift fra NOMA)

Dette er en opskrift der giver mange flødeboller så derfor er det en rigtig god ide at halvere den, da det er en meget speciel smag som rødbede skummet giver.
Jeg skriver i parentes halveringen.
Rødbedesukkerlage:
188 g. (94) rødbedejuice ,der kan bruges saft fås i specialbutikker ex. Helsam
450 g. (225) sukker
288 g. (144) glukose

Kog rødbedejuice,sukker og glukose sammen til 117 grader. Vej følgende af imens

Marengs:
388 g. (194) rødbedejuice
58 g. (29) æggehvidepulver ,fås i specialbutikker
28 g. (14) sukker

Piske ovenstående til marengs og hæld derefter den varme rødbede-sukkerlage ved i en tynd stråle mens der piskes.

Maltbund:
325 g.(162,5) sukker
500g (250) smør
600 g. (300) mel
40 g. (20) maltmel, fås bla. i kvickly
6 g. (3) salt
180 g (90) æggeblommer

Overtræk:
god mørk chokolade.

Rør alle ingredienser til maltbunden sammen og rul dejen tyndt ud, stil på køl i en ½ time.
Tag dejen ud og udstik i en passende størrelse. Bag bundene ved 160 grader indtil de er sprøde.
Køl bundene af og sprøjt rødbedemarengsen på med en sprøjtepose, stil på køl igen.
Overtræk flødebollerne med chokolade, gerne tempereret så den er sprød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar