Translate

mandag den 16. april 2012

En 3 farvet kokoskage


Kokoskage   En farvet kage....

Ingredienser
375 g. blød smør
550 g. sukker
3 tsk. kokos essens          
6 æg
225 g. kokosmel
625 g. sigtet mel
6 tsk. bagepulver
625 ml. kærnemælk

Bagetid ca. 30-40 min i
forvarmet ovn ved 180°

Opskriften svarer til 10-12
serveringer.

Pisk smør, sukker og kokos-essens sammen til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene
et ad gangen, rør godt efter hvert æg, så det hele samler sig.
Sigt mel og bagepulver sammen og bland det med
kokosmel. Vend blandingen i skiftevis med mel og
kærnemælk.

Farve af dejen
Del dejen i tre lige store portioner og farv hver portion
med lidt Wilton gele farve.

Smør forme og skillering godt med
Bake Easy.
Læg skilleringen i den første form og fordel de tre
farver dej i hver sit rum. Bank formen let i bordet, så lufthuller
elimineres og tag så ringen op. Skyl ringen og smør den igen,
hvorefter der fortsættes med de to resterende forme på samme
måde, men således at samme farve ikke går igen i samme rum
to gange.

Kagerne bages i 30-40 min. ved 180°. Hvis kagen bliver for
mørk, kan den dækkes med stanniol. Check om kagen er
færdig med en tandstik, der må ikke hænge dej ved. Bag
ikke ved varmluft, da det får kagerne til at hæve skævt.

Lad kagerne afkøle 15 min. i formen, inden de vendes ud på en rist.
Pyntning

Når kagerne er helt afkølet, kan de evt. skæres til, så de
bliver lige i toppen. Derefter samles de med et lag
smørcreme. Den samlede kage smøres herefter op med
endnu et tyndt lag smørcreme.

Kagen kan nu overtrækkes med fondant eller du kan prøve
kræfter med at lave denne søde forårskage.

Sprøjt kurvemønster på siden af kagen med smørcreme eller decorator icing. Afslut
toppen med muslingeskal med tyl nr. 21 (åben stjernetyl). Farv lidt smørcreme grønt
og sprøjt en græskant forneden med tyl nr. 233.

Kagen pyntes færdig med blomster af fondant, royal icing eller smørcreme. Hvis du
skal bruge kagen til påske, kan du også placere et par påskeæg i ”græstotter” rundt
omkring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar