Translate

torsdag den 3. januar 2013

Kærlighedskage opskrift fra Chocolate Cake





Digestive pie….med karamel fudge topping

PIE:
400 g grove digestive kiks med chokolade  knuses
100 ml. smeltet smør
50 g sukker
Det hele blandes sammen og bages i tærte eller pie form ved 200 grader i ca. 10 min.
FYLD:
250 ml peanutbutter ( 2 spsk tages fra til topping) evt. med crunch
225 g. philidelfia cream cheese (ikke light) stuetemp.
1 portion cool whip (se opskrift nedenfor)
320 g hot fudge (se opskrift nedenfor ) eller brug dr. Otker karamel sc.( 2 spsk tages fra til topping)
113 g sukker
I en stor skål piskes peanut butter, creme cheese og sukker indtil det er cremet. Cool whip foldes i.
Lægges på pien med en ske og kommes helt ud til kanten.
Fudgen afkøles og spredes ud over kagen, sæt kagen på køl indtil servering . (køles ca 2-3 timer)
TOPPING:
2 spsk. hot fudge
2 spsk. peanut butter

Opskrift på Cool Whip:
500 ml piskefløde ( skal i fryser i ½ time inden brug)
Piskes derefter i ca. 2 min til det er cremet.
112 g. florsukker piskes i . Skal forblive cremet og luftigt.
Opskrift på Hot fudge sauce:
170 g chokolade chips eller hakket chokolade mørk med høj kakao %
30 g usødet kakao
75 g smør
450 g sukker
150 ml evaporated mælk fås i specialbutikker eller 1 liter økologisk skummetmælk koges ned til 4 dl, deraf tages 150 ml fra , resten af mælken kan fryses ned.
1 tsk vanille
Chokolade, vanille og smør smeltes resten blandes i og koges til det bobler, køles af .
Tykner når det køles.
Ved servering:
Spred resten af cool whip over kagen forsigtigt.
Kom de 2 spsk hot fudge i en sprøjepose og klip et lille hul  og spred det ud over kagen i lange striber. Gør det samme med de 2 spsk peanut butter den anden vej.
Server og spred glæde..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar