Digestive pie….med karamel
fudge topping
PIE:
400 g
grove digestive kiks med chokolade knuses
100 ml. smeltet smør
50 g
sukker
Det
hele blandes sammen og bages i tærte eller pie form ved 200 grader i ca. 10
min.
FYLD:
250 ml
peanutbutter ( 2 spsk tages fra til topping) evt. med crunch
225 g. philidelfia cream cheese (ikke light) stuetemp.
1 portion cool whip (se opskrift nedenfor)
320 g
hot fudge (se opskrift nedenfor ) eller brug dr. Otker karamel sc.( 2 spsk
tages fra til topping)
113 g
sukker
I en
stor skål piskes peanut butter, creme cheese og sukker indtil det er cremet.
Cool whip foldes i.
Lægges
på pien med en ske og kommes helt ud til kanten.
Fudgen afkøles og spredes ud over kagen, sæt
kagen på køl indtil servering . (køles ca 2-3 timer)
TOPPING:
2 spsk. hot fudge
2 spsk. hot fudge
2 spsk. peanut butter
Opskrift på Cool Whip:
500 ml
piskefløde ( skal i fryser i ½ time inden brug)
Piskes
derefter i ca. 2 min til det er cremet.
112 g.
florsukker piskes i . Skal forblive cremet og luftigt.
Opskrift på Hot fudge sauce:
170 g chokolade
chips eller hakket chokolade mørk med høj kakao %
30 g
usødet kakao
75 g
smør
450 g
sukker
150 ml
evaporated mælk fås i specialbutikker eller 1 liter økologisk skummetmælk koges ned til 4 dl, deraf tages 150 ml fra , resten af mælken kan fryses ned.
1 tsk
vanille
Chokolade,
vanille og smør smeltes resten blandes i og koges til det bobler, køles af .
Tykner
når det køles.
Ved servering:
Spred
resten af cool whip over kagen forsigtigt.
Kom de
2 spsk hot fudge i en sprøjepose og klip et lille hul og spred det ud over kagen i lange striber.
Gør det samme med de 2 spsk peanut butter den anden vej.
Server
og spred glæde..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar