Translate

mandag den 2. april 2012

Sukkerbrødsbunde

(passer til en rund kage på 18-20 cm)

5 æg (det er vigtigt af æggene har stuetemperatur, da det giver det bedste og mest luftige resultat)
120 g sukker
100 g hvedemel
1½ spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Læg bagepapir i bunden af formen- KUN i bunden -ikke op af siderne.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med sukker meget grundigt (det må ikke knase) til en lys og luftig skummende masse.
Pisk hviderene stive og sæt dem tilside, bland mel,kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen, mens du folder det i med en dejskraber, undgå "mel lommer" .Fold straks de piskede æggehvider i dejen ,det gøres nemmest lidt ad gangen, og fordel den i bageformen.

Bag kagen på næstnederste rille ved 175 grader i ca 40-45 min (uden varmluft),du må IKKE åbne for ovnlågen de første 30 min. da kagen ellers vil falde sammen, afkøl kagen, når kagen er afkølet flækkes den i 3 bunde.

Smagsvarianter:

2-3 spsk finthakkede smuttede ristede mandler eller nødder i dejen tilsidst.
Erstat 2 spsk mel med 2 spsk kakao, tilsæt sammen med melet.
Vend 2 spsk kokosmel i dejen tilsidst.
Vend reven skal af appelsin eller citron i dejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar