Translate

tirsdag den 17. april 2012

Pizza dej


PIZZADEJ
*Obs! Denne opskrift kræver, at man har både røremaskine, pizzasten og pizzaplade!
INGREDIENSER
425 g. hvedemel
1 dl. lunkent vand
½ pakke gær
1 ½ tsk. fint salt
2 ssk. jomfruolivenolie
FREMGANGSMÅDE:
Mix alle ingredienser med en standard røremaskine, indtil der dannes en lind dej. Sæt derefter dejkroge på røremaskinen og bland videre i 3-4 minutter. Tjek dejens konsistens – hvis den er for tør, tilsæt da lidt mere vand. Hvis den er for klistret, tilføj lidt mere mel.
Tag dejen ud af skålen, drys lidt mel på bordet og ælt i ca. 5 minutter, indtil dejen er glat og elastisk. Form dejen til en kugle og læg den i en ny skål, hvor der er smurt lidt olie i skålen. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke. Lad den hvile i 30-45 minutter, indtil den er hævet op.
Tag dejen ud af skålen, drys lidt mere mel på bordet og tryk luften ud af dejen. Del dejen i tre portioner (eller hvor mange, der nu ønskes) og form dem til små kugler. Pres derefter luften ud af dejen igen.
Drys lidt mel på et spækbræt eller lignende og læg de 3 (eller flere) dej-dele på brættet med et håndklæde over. Lad dem hæve i yderligere 1 time.
Sæt ovnen på 260 grader og placer en pizzasten i bunden af ovnen
Rul dejen ud i ca. 20x25 cm og placer den på en pizzaplade med lidt mel på.
Fordel det valgte fyld på dejen og lad den yderste centimeter være fri for fyld.
Bag pizzaen i ovnen i 7-10 minutter, indtil den yderste skorpe er sprød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar