PIZZADEJ
*Obs!
Denne opskrift kræver, at man har både røremaskine, pizzasten og pizzaplade!
INGREDIENSER
425
g. hvedemel
1
dl. lunkent vand
½
pakke gær
1
½ tsk. fint salt
2
ssk. jomfruolivenolie
FREMGANGSMÅDE:
Mix alle
ingredienser med en standard røremaskine, indtil der dannes en lind dej. Sæt
derefter dejkroge på røremaskinen og bland videre i 3-4 minutter. Tjek dejens
konsistens – hvis den er for tør, tilsæt da lidt mere vand. Hvis den er for
klistret, tilføj lidt mere mel.
Tag dejen ud af
skålen, drys lidt mel på bordet og ælt i ca. 5 minutter, indtil dejen er glat
og elastisk. Form dejen til en kugle og læg den i en ny skål, hvor der er smurt
lidt olie i skålen. Dæk skålen til med husholdningsfilm eller et viskestykke.
Lad den hvile i 30-45 minutter, indtil den er hævet op.
Tag dejen ud af
skålen, drys lidt mere mel på bordet og tryk luften ud af dejen. Del dejen i
tre portioner (eller hvor mange, der nu ønskes) og form dem til små kugler.
Pres derefter luften ud af dejen igen.
Drys lidt mel på
et spækbræt eller lignende og læg de 3 (eller flere) dej-dele på brættet med et
håndklæde over. Lad dem hæve i yderligere 1 time.
Sæt ovnen på 260
grader og placer en pizzasten i bunden af ovnen
Rul dejen ud i
ca. 20x25 cm og placer den på en pizzaplade med lidt mel på.
Fordel det
valgte fyld på dejen og lad den yderste centimeter være fri for fyld.
Bag pizzaen i
ovnen i 7-10 minutter, indtil den yderste skorpe er sprød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar