Translate

tirsdag den 14. august 2012

Træstammer, chokoladekage ,romkugler opskrift

Træstammer


Træstammer  opskrift.

250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør (blødt)(ikke margarine)
2 spsk mælk
500 g kage ( det kan være kagerester, kage fra fryser, wienerbrød osv.)
Det hele blandes sammen og trilles til pølser som lægges ind i den udrullede marcipan /fondant, skæres i passende stykker og enderne dyppes eller pensles med smeltet chokolade, kan pyntes med en sukkerblomst , viol el. lign.
Overtræk  kan være ren marcipan udrullet eller 50/50 marcipan/fondant
Chokolade til at dyppe enderne.
Opskrift på chokolade kage   ca. 500 g kage Der kan bruges til træstammer , romkugler og cakepops.
150 g sukker
1 tsk vanillesukker
2 æg
150 g smeltet afkølet smør ( ikke margarine)
150 g hvedemel
4 spsk kakao
2 tsk bagepulver
Bages i ca. 30 min ved 175 grader i forvarmet ovn.
1.       pisk sukker, vanille sukker  og et æg ad gangen luftigt og skummende
2.       sigt mel, kakao og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med smeltet afkølet smør, så alt er godt blandet.
3.       bag kagen i smurt form ca. 30 min. Hold øje med kagen- bagetiden kan være forskellig fra ovn til ovn.
4.        kagen skal være helt afkølet inden du går videre.




Romkugler opskrift.
500 g chokoladekage el. lign (kold)
Frosting:
100 -200  g flødeost MÅ IKKE VÆRE LIGHT
1 tsk vanille sukker
200 g flormelis.
Sukkerpynt eller kokos til at trille kuglerne i.
Sådan gør du.
1.       rør flødeost ,flormelis og vanille sukker sammen i en skål.
2.       nu skal kagen smuldres i en stor skål
3.       bland frosting med den smuldrede kage så det hele er godt blandet.
4.       det må gerne være lidt snasket så hænger sukkerpynt/kokos bedre ved.
5.       form nu kugler i mundret størrelse af kagemassen og rul dem i pynten, derefter sættes de på køl.




1 kommentar:

  1. Istedet for 150 g hvedemel til chokoladekagen bruger jeg 180g glutenfri rød Finax og viola, verdens bedste chokolade kage og træstammer i glutenfri udgave.
    Det er en fantastisk opskrift.Træstammerne er de bedste jeg nogensinde har smagt.

    SvarSlet