Træstammer |
Træstammer
opskrift.
250 g flormelis
25 g kakao
75 g smør (blødt)(ikke margarine)
2 spsk mælk
500 g kage ( det kan være kagerester, kage fra fryser, wienerbrød
osv.)
Det hele blandes sammen og trilles til pølser som lægges ind i den
udrullede marcipan /fondant, skæres i passende stykker og enderne dyppes eller
pensles med smeltet chokolade, kan pyntes med en sukkerblomst , viol el. lign.
Overtræk kan være ren
marcipan udrullet eller 50/50 marcipan/fondant
Chokolade til at dyppe enderne.
Opskrift på chokolade kage ca. 500 g kage Der kan bruges til træstammer
, romkugler og cakepops.
150 g sukker
1 tsk vanillesukker
2 æg
150 g smeltet afkølet smør ( ikke margarine)
150 g hvedemel
4 spsk kakao
2 tsk bagepulver
Bages i ca. 30 min ved 175 grader i forvarmet ovn.
1.
pisk sukker, vanille sukker og et æg ad gangen luftigt og skummende
2.
sigt mel, kakao og bagepulver og bland det i
dejen skiftevis med smeltet afkølet smør, så alt er godt blandet.
3.
bag kagen i smurt form ca. 30 min. Hold øje
med kagen- bagetiden kan være forskellig fra ovn til ovn.
4.
kagen
skal være helt afkølet inden du går videre.
Romkugler opskrift.
500 g chokoladekage el. lign (kold)
Frosting:
100 -200 g flødeost MÅ IKKE
VÆRE LIGHT
1 tsk vanille sukker
200 g flormelis.
Sukkerpynt eller kokos til at trille kuglerne i.
Sådan gør du.
1.
rør flødeost ,flormelis og vanille sukker
sammen i en skål.
2.
nu skal kagen smuldres i en stor skål
3.
bland frosting med den smuldrede kage så det
hele er godt blandet.
4.
det må gerne være lidt snasket så hænger
sukkerpynt/kokos bedre ved.
5.
form nu kugler i mundret størrelse af
kagemassen og rul dem i pynten, derefter sættes de på køl.
Istedet for 150 g hvedemel til chokoladekagen bruger jeg 180g glutenfri rød Finax og viola, verdens bedste chokolade kage og træstammer i glutenfri udgave.
SvarSletDet er en fantastisk opskrift.Træstammerne er de bedste jeg nogensinde har smagt.