Translate

lørdag den 16. juni 2012

Sandwichbrød 2 stk.


                                            

6 dl lunken mælk
30 g gær
1 kg hvedemel   
20 g havsalt
40 g sukker
100 g bløde smør
lidt smeltet smør til formene

desuden
2 forme på 1 ½ liter.


Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, salt og sukker, ælt det lidt og tilsæt så det bløde smør. Ælt dejen godt sammen - enten i hånden i ca. 5-6 min eller på røremaskine først i 2 min. ved lav hastighed og og derefter 3 min. på fuld hastighed. Dejen skal ikke tæskes så meget igennem som andre brøddeje, da den skal have en tæt krumme og oveni efterhæve i forme. Lad dejen hvile 1 time i skålen på køkkenbordet med et klæde over.

Vend dejen ud på et melet bord, del den i 2 stykker og slå dem op som brød- forholdsvis stramt. Kom brødene i 2 forme smurt med smeltet smør og lad dem hæve næsten op til kanten, det tager ca. 3 timer. Læg så en bageplade som ligeledes er smurt med smeltet smør over formene og læg lidt ekstra vægt oven på pladen (feks. et ovnfast fad eller en mursten) så brødene ikke hæver mere op når de bages.

Sæt brødene i ovnen ved 180 grader og bag dem i ca. 50 minutter. Tag dem straks ud af formene og lad dem afkøle på en bagerist.

Tip : Sandwichbrød er velegnet til at fryse i skiver som så tages op efter behov. Hvis du ønsker en grovere version kan du tilsætte 200 g iblødsatte kerner, fx. hvedekerner, rugkerner, solsikkekerner eller hørfrø som har stået natten over. Du kan bruge alle slags hvedemel til sandwichbrød - det behøver ikke være særligt kraftigt da det vil bage fint op i formen. Dog skal du ikke hæve brødet helt op til kanten for så vil det bage ud af formen på trods af vægten fra bagepladen. Der kan også være fare for at brødet styrter sammen.

Link : fra Claus Meyers bog: Meyers Bageri.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar