Translate

søndag den 27. maj 2012

Jordbær tærter

Jordbær tærte opskrift…
Vanillecreme
50 g sukker                                                       
40 g maizena
Korn fra 1 stang vanille og den tomme skal
½ liter sødmælk
1 stor æggeblomme

flæk vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv, mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven så kornene skilles ad. Bland vanillesukker ,sukker og majsstivelse ien skål og pisk godt med 1 dl af mælken, tilsæt tilsidst æggeblommen.
Kog de sidste 4 dl mælk op i en gryde med den tomme vanillestang,når mælken koger tilsættes majsblandingen og du pisker godt i nogle sekunder til cremen tykner.
Kom straks den færdigkogte creme op i en kold beholder og læg et stykke husholdningsfilm direkte ovenpå vanillecremen så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskabet , cremen skal anvendes samme eller næste dag.

Mørdej…
300 g hvedemel- 150 g stue temp. Smør -100 g flormelis- 1 æg str L
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse og stil den koldt i ½ time. Udrul den kolde mørdej tyndt i en anelse mel, udstik cirkler i mørdejen på ca. 8 cm i diameter . læg hver dejcirkel ned i en linseform og pres dejen godt ud i siderne og bunden, tryk kanterne af for overflødig mørdej.
Mazarinmasse…
125 g  stuetemp ren rå marcipan- 75 g sukker- 50 g stue temp smør-  1 æg str. L
Ælt marcipan og sukker sammen ,ælt smørret i lidt ad gangen, når alt smørret er æltet med tilsættes ægget ligeledes lidt af gangen, kom massen i en engangsprøjtepose uden tylle.
Fyld nu de mørdejsformede forme halvt op med mazarinmassen og bag bundene i ovnen ved 180 grader i ca .10 min de skal være let gyldne, lad dem afkøle lidt.
Kransekagemasse…
75 g rørsukker- 45 g æggehvide – 200g ren rå marcipan
Rør sukker og æggehvide sammen i en skål lad det trække i ca ½ time for at opløse sukkeret. Sukkerhviden æltes ind i marcipanen lidt efter lidt til kransekagen er ensartet. Kom massen i en sprøjtepose med kruset tylle og sprøjt massen ud i tynde cirkleri kanten af alle kagerne.
Bag dem igen ved 190 grader i 6- 8 min til de er gyldne . Af køl kagerne let og befri dem for formene så de kan afkøle helt.
Pisk den kolde creme let og kom den i en sprøjtepose uden tylle, sprøjt nu creme ud i flade toppe i midten af hver af de kolde bunde.
Jordbær…
Ca 350 g friske jordbær
Skyl og tør og nip jordbærene  skær dem i skiver og dem smukt på hver kage,
Rå lakrids… (ren rå engelsk lakrids fås på apoteket)
riv en anelse rålakrids ud over jorbærtærterne
Gele…
eller du kan lave en gang lys eller rød kage gele og hælde over fra midten og ud. Så skal der ikke lakrids over.
Desuden skal der bruges ca . 10 linseforme ca .7 cm i diameter og ca 2 cm i højden.
Jeg blander de forskellige ingredienser i min køkkenmaskine men ellers kan man jo også ælte de forskellige ting på sit køkkenbord.
God fornøjelse med tærterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar