Vanillecreme
50 g
sukker
40 g
maizena
Korn
fra 1 stang vanille og den tomme skal
½
liter sødmælk
1
stor æggeblomme
flæk
vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv, mas
kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven så kornene skilles ad.
Bland vanillesukker ,sukker og majsstivelse ien skål og pisk godt med 1 dl af
mælken, tilsæt tilsidst æggeblommen.
Kog
de sidste 4 dl mælk op i en gryde med den tomme vanillestang,når mælken koger
tilsættes majsblandingen og du pisker godt i nogle sekunder til cremen tykner.
Kom
straks den færdigkogte creme op i en kold beholder og læg et stykke
husholdningsfilm direkte ovenpå vanillecremen så der ikke dannes kondens. Afkøl
cremen helt i køleskabet , cremen skal anvendes samme eller næste dag.
Mørdej…
300 g
hvedemel- 150 g stue temp. Smør -100 g flormelis- 1 æg str L
Ælt
alle ingredienserne sammen til en ensartet masse og stil den koldt i ½ time.
Udrul den kolde mørdej tyndt i en anelse mel, udstik cirkler i mørdejen på ca.
8 cm i diameter . læg hver dejcirkel ned i en linseform og pres dejen godt ud i
siderne og bunden, tryk kanterne af for overflødig mørdej.
Mazarinmasse…
125 g stuetemp ren rå
marcipan- 75 g sukker- 50 g stue temp smør-
1 æg str. L
Ælt marcipan og sukker sammen ,ælt smørret i lidt ad gangen,
når alt smørret er æltet med tilsættes ægget ligeledes lidt af gangen, kom
massen i en engangsprøjtepose uden tylle.
Fyld nu de mørdejsformede forme halvt op med mazarinmassen
og bag bundene i ovnen ved 180 grader i ca .10 min de skal være let gyldne, lad
dem afkøle lidt.
Kransekagemasse…
75 g rørsukker- 45 g æggehvide – 200g ren rå marcipan
Rør sukker og æggehvide sammen i en skål lad det trække i ca
½ time for at opløse sukkeret. Sukkerhviden æltes ind i marcipanen lidt efter
lidt til kransekagen er ensartet. Kom massen i en sprøjtepose med kruset tylle
og sprøjt massen ud i tynde cirkleri kanten af alle kagerne.
Bag dem igen ved 190 grader i 6- 8 min til de er gyldne . Af
køl kagerne let og befri dem for formene så de kan afkøle helt.
Pisk den kolde creme let og kom den i en sprøjtepose uden
tylle, sprøjt nu creme ud i flade toppe i midten af hver af de kolde bunde.
Jordbær…
Ca 350 g friske jordbær
Skyl og tør og nip jordbærene skær dem i skiver og dem smukt på hver kage,
Rå lakrids… (ren rå
engelsk lakrids fås på apoteket)
riv en anelse rålakrids ud over jorbærtærterne
Gele…
eller du kan lave en gang lys eller rød kage gele og hælde
over fra midten og ud. Så skal der ikke lakrids over.
Desuden skal der
bruges ca . 10 linseforme ca .7 cm i diameter og ca 2 cm i højden.
Jeg blander de
forskellige ingredienser i min køkkenmaskine men ellers kan man jo også ælte de
forskellige ting på sit køkkenbord.
God fornøjelse med
tærterne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar