Chokolader med Pepermynte
Tilberedningstid Ca. 1 time
Mængde 2 forme klassisk chokolade |
Holdbarhed 1 måned, mørkt og køligt
|
|
Råvarer
Fyld:
100 g fondantpulver 16 g koldt vand 2-4 dråber pepermynte eller efter smag Skal: ca. 300 g mørk chokolade eller lys chokolade |
Redskaber
1 gryde (ikke aluminium)
1 skål, skal slutte tæt til gryden 1 decilitermål 2 stk. klassisk chokoladeform eller 2 forme, toppe 1 pensel 1 grydeske af plastik, fordeler varmen bedre 1 termometer (80 °C) 1 vægt bagepapir |
|
Fremstilling
1. formene tørres
grundigt med vat.
2. Rør fondantpulver og
koldt vand sammen så blandingen er helt jævn
3. Tilsæt pepermynte
og rør det sammen.
4. Smelt chokoladen over
vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes
langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af
skålen
5. Afkøl chokoladen til
29°C- 30°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30°C-
31°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde får du
den perfekte blanke chokolade
6. Den flydende chokolade
hældes i et jævnt lag i formene,vendes på hovedet så det overskydende
chokolade flyder ud bankes let så evt lufthuller kommer ud, og skrabes så
kanten bliver fin derefter vendes formen på hovedet på et stykke bagepapir i
ca. 1-2 min og sættes efterfølgende til afkøling (evt. i køleskabet) med
bunden nedad på bagepapir .Kom fyldet i en sprøjtepose hvor du klipper et
lille hul og sprøjt det i hullerne. Hæld ikke helt op til kanten. Formen
sættes nu på køl igen til fyldet er stivnet. Svaler af så formen ikke er
iskold da den chokolade der skal over ellers så vil stivne.
7. Formene lukkes med
chokolade (31°C - 33°C) ved at komme det over formen og igen skrabe så det
ligger plant over hullerne
8. Bank formen let mod
underlaget, så overfladen bliver jævn
9. Formen sættes i
køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
10. Bank formen let ned i
bordet på et rent viskestykke med bunden opad når chokoladerne skal ud.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar