Chokolader med Lakridsfyld.
Tilberedningstid Ca. 1 time
Mængde 2 forme klassisk chokolade |
Holdbarhed 1 måned, mørkt og køligt
|
|
Råvarer
Fyld:
100 g fondantpulver 16 g koldt vand lakridssirup efter smag.
Skal: ca. 300 g mørk chokolade
eller lys chokolade
Pynt:
Lidt Læsø salt
|
Redskaber
1 gryde (ikke aluminium)
1 skål, skal slutte tæt til gryden 1 decilitermål 2 stk. klassisk chokoladeform 1 pensel 1 grydeske af plastik, fordeler varmen bedre. 1 termometer (80 °C) 1 vægt bagepapir |
|
Fremstilling
1. Formene tørres grundigt
med vat så de er helt rene.
2. Rør fondantpulver og
koldt vand sammen så blandingen er helt jævn
3. Tilsæt lakridssirup
og rør det sammen.
|
1. Smelt chokoladen over
vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand, som opvarmes
langsomt og under omrøring til 55 °C. Vandet i gryden må ikke røre bunden af
skålen
2. Afkøl chokoladen til
29°C- 30°C for derefter at opvarme den til en god arbejdstemperatur på 30°C-
31°C ved hjælp af omrøring og varmt eller koldt vandbad. På den måde får du den
perfekte blanke chokolade
3. Den flydende chokolade
hældes i et jævnt lag i formene,vendes på hovedet så det overskydende chokolade
flyder ud bankes let så evt lufthuller kommer ud, og skrabes så kanten bliver
fin derefter vendes formen på hovedet på et stykke bagepapir i ca. 1-2 min og
sættes efterfølgende til afkøling (evt. i køleskabet) med bunden nedad på
bagepapir .Kom fyldet i en sprøjtepose hvor du klipper et lille hul og sprøjt
det i hullerne. Hæld ikke helt op til kanten. Formen sættes nu på køl igen
til fyldet er stivnet. Svaler af så formen ikke er iskold da den chokolade der
skal over ellers så vil stivne.
4. Formene lukkes med
chokolade (31°C - 33°C) ved at komme det over formen og igen skrabe så det
ligger plant over hullerne
5. Bank formen let mod
underlaget, så overfladen bliver jævn
6. Formen sættes i køleskab
eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)
Bank formen let ned i bordet på et rent viskestykke
med bunden opad når chokoladerne skal ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar