Translate

onsdag den 17. april 2013

Home made Hindbær skumfiduser..Opskrift

Ingredienser:
300 g friske eller frosne hindbær
500 g sukker
2½ dl vand
6 blade husblas udblødt i vand
60 g past. æggehvider
neutral olie
Flormelis
Kom husblasen i en skål eller lign.Husk  rigeligt med vand.

Kom hindbærrene i en gryde og kog dem igennem ved middelvarme til de er bløde og saftige. Mos dem let med en gaffel for at frigøre saften. Pres nu massen gennem en si for af fjerne kernerne og bevare saften, der skulle gerne være ca. 3/4 dl saft. Kom saften i en meget stor skål...


Hvis saften virker meget tynd og vandig kan du koge den igennem ved middelvarme til den tykner let. Sæt saften til side i en meget stor skål og lad den køle af.

Pisk æggehviderne stive gerne i en røremaskine.





Kog vand og sukker sammen i en gryde og rør let i det indtil sukkeret smelter og massen er kommet i kog. Brug et sukkertermometer og kog massen til den får en temperatur på 124- 125 grader.
Når siruppen har nået temperaturen hældes den i hindbærsaften sammen med den udblødte husblas.


Det bruser og bobler så det er vigtigt at hindbærsaften er i en stor skål, rør massen let sammen så husblassen smelter og det bliver en ensartet masse.


Pisk hindbærmassen langsomt og forsigtigt i de stiftpiskede æggehvider, bliv ved med at piske til massen er blevet ca. dobbelt størrelse og den er blevet lunken, det tager ca. 10-15 min. så brug gerne en røremaskine.


Smør et stykke bagepapir med rigelig smagsneutral olie.


Hæld fidusmassen ud på bagepapir.


Fordel massen jævnt med en spatel. Lad fidus massen køle helt af .

Drys med flormelis og skær ud i ønskede stykker.
Opbevar i kagedåser eller server med det samme.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar